logo | Ecocreation

CO2 reductie voor bedrijven

Maak kennis met een nieuwe manier van afvalverwerking, de Ecodigester van Ecocreation. Hiermee verwerken wij het afval op de plaats waar het ontstaat. De Ecodigester is een nieuw concept gebaseerd op aerobe bacteriën in combinatie met een uniek type machine. Het lijkt op composteren maar dan zonder schadelijke uitstoot.

De Ecodigester verteert elk soort organisch afval, disposables op cellulose-basis en verschillende plastics binnen 24 uur. En vermindert daarmee gewicht en volume met ruim 85%. Hierdoor wordt de Ecodigester ook wel een “composteermachine” genoemd.

De Ecodigester verteert het afval uitsluitend met zuurstof, waardoor er veel emissie van Green House Gasses, ofwel GHG, wordt voorkomen. Daardoor helpt de Ecodigester bedrijven en instellingen de CO2-uitstoot te reduceren. De Ecodigester vermindert op verschillende wijzen de uitstoot van broeikasgassen.

Verwerking ter plekke

Door een verwerking op plek waar het zakelijk afval ontstaat is er geen transport van enig organisch afval en sommige plastics meer nodig. Alles wordt ter plekke in 24 uur verwerkt tot een goede bodembemester, een soort van compost. Dit bespaart allerlei logistiek en daarmee uitstoot van afvaltransport, waar het ook daarna naar toe gaat. Omdat de bodemverbeteraar, de compost, ter plekke gebruikt kan worden krijg je geen uitstootvervoer. Je geeft het mee aan je medewerkers, bemest omliggende tuinen en parken, of maakt er een lokale ondernemer blij mee. De hoeveelheid is ook niet zo groot, het gewicht en volume wordt namelijk met 85% gereduceerd.

De bodembemester, de compost, van de Ecodigester in vergelijking met gewone kunstmest moet je zien als een sinaasappel in vergelijking met een vitamine C-pil. Kunstmest is een snoepje voor de bodem. Het is zo op en laat weinig achter. De bodembemester van Ecocreation bevat allerlei enzymen, bacteriën en vezels. Een plant kan daardoor veel beter en veel langer het voedsel opnemen omdat de hele bodemstructuur beter wordt.

Terugverdientijd

Omdat er geen vuilniswagens of andere transportwagens meer hoeven te rijden behoeven die ook niet meer gemaakt te worden. Dat scheelt ontzettend veel broeikasgassen en geeft een flinke CO2 reductie. Een gemiddelde vuilniswagen weegt veel, tot wel 18 ton. 1000 kg vrachtauto maken kost wel 5.500 kilogram CO2.

Geen transport

Omdat er geen transport meer nodig is en er geen afvalverwerkingskosten betaald moeten worden, verdient de Ecodigester zichzelf in gemiddeld 4 jaar terug.

CO2 | Ecocreation

Speciale bacteriën, volledig gecertificeerd

De Ecodigester, de machine, composteert niet. Het eindproduct lijkt heel erg op compost. Een speciale bacteriënmix, waarvoor door ons veel onderzoek voor verricht is, wil alleen maar zuurstof om te groeien en daarom is er geen uitstoot van schadelijk methaangas, zoals bij composteren. We kennen maar 1% van alle bacteriën op aarde. Er is nog heel veel te leren over bacteriën en wat ze voor ons kunnen doen. Daar doen wij bij Ecocreation veel onderzoek naar. De EcoDigester creëert de optimale omstandigheden en dat doet de bacteriën snel groeien. Voor die groei eten de bacteriën het afval op.

De bacteriën zijn ontwikkeld in West-Europa en volledig gecertificeerd en ongevaarlijk voor mens en dier. Ook de machines worden in West-Europa gebouwd. Hierdoor is het bouwproces goed controleerbaar en is elke machine precies naar onze hoge eisen gemaakt. Dit heeft als voordeel dat wij goed de kwaliteit kunnen waarborgen.

Gebruikt alleen lucht en elektriciteit

De Ecodigester gebruikt alleen lucht en elektriciteit. Er is geen afvoer op het riool, dus geen slib. En daar komen dan ook geen broeikasgas van dit proces. Wel vanuit het gebruik van de elektriciteit. In Nederland betekent elektriciteit produceren nog steeds broeikasgas produceren. Dat kun je natuurlijk wel zelf beïnvloeden bij de inkoop van je type stroom. Groen of minder groen.

Laag onderhoud

Ook het onderhoud van de Ecodigester produceert CO2. Het komen en gaan van de monteur voor het onderhoud kost wat CO2. Niet veel, want de machine is heel robuust uitgevoerd en onderhoudsarm gebouwd met zo min mogelijk bewegende delen. Ook het toerental is erg laag. Dat scheelt allemaal behoorlijk in CO2 reductie.

Grote CO2-reductie

Omdat het organisch afval en bepaalde plastics om worden gewerkt naar een goede bodembemester zonder productie van methaan wordt er enorm veel broeikasgas bespaard ten opzichte van andere vormen van verwerking zoals bijvoorbeeld verbranding. Gemiddeld scheelt dat 94 kg CO2 per 1000 kg afval!

Kleine investering

Het maken van de machine kost CO2. Maar lang niet zoveel als een vuilniswagen met al z’n apparatuur. Een Ecodigester weegt circa 1000 kg. Een vuilniswagen maken kost wel 15 keer meer CO2 dan een Ecodigester.
Al met al geeft een Ecodigester die 100.000 kg afval per jaar verwerkt een reductie van 10 ton CO2-emissie per jaar.

Samenvattend

Samenvattend kan je zeggen dat de Ecodigester heel erg snel afval verteert, zonder de uitstoot van gassen zoals bij het composteren van afval. En veel efficiëntere manier van verwerken en een soort van composteren is dan de traditionele afvalwerking. Onder andere door een verwerking ter plekke. Met een gemakkelijk bedienbare machine. Hij heeft maar 2 knoppen. Via IoT wordt de rest geregeld.

 

CO2 | Ecocreation

De voordelen:

visual | Ecocreation

Organisch afval

wordt een waardevolle grondstof: compost

visual | Ecocreation

Minder afval

dus minder kosten

visual | Ecocreation

Minder transport

dus minder vervuiling

icon | Ecocreation

Minder kunstmest nodig

dus minder uitputting van fossiele bronnen en minder vervuiling

CO2 | Ecocreation

CO2

verminder jouw CO2 uitstoot

visual werknemer | Ecocreation

Trotse werknemers

betrokken relaties/leveranciers en enthousiaste klanten

Vertrouwd door:

Testimonials

Igle Sipma

“Met de composteermachine van Ecocreation wordt al ons organisch afval omgezet naar compost en sluiten we als La Place de keten op een duurzame manier”

Tim Kunnen

“Het werken met de composteermachine van Ecocreation biedt onze cliënten een zinvolle dagbesteding en heeft een positieve invloed op hun eigenwaarde”

Leonhart Eichner

“De composteermachine van Ecocreation vormt een essentieel onderdeel van ons Closed Loop System dat wij onze klanten aanbieden”

Stichting de Nieuwe Draai

“De composteermachine van Ecocreation is uitermate geschikt om bedrijfsgebouwen op een efficiënte en eenvoudige manier te verduurzamen”

Paul Berntsen

“Van het organisch afval uit de bakkerij maak ik Bakkerscompost. Ik bespaar dus niet alleen, mijn afval is zelfs winstgevend.”

B. Driessen – Hotelmanager Van der Valk Akersloot

“Door het gebruik van de Ecocreation composteermachine maken wij ons afval weer tot grondstof, reduceren we onze CO2-uitstoot en besparen we aanzienlijk op onze afvoerkosten”.

review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation