logo | Ecocreation

Ecocreation PLA Consortium

Dit Ecocreation PLA-consortium is een uniek product dat in staat is PLA-verpakkingen, PLA-disposables of PLA-elementen in andere materialen in 48 uur te verteren. PLA staat voor polymelkzuur en is een van de meest gebruikte bioplastics voor wegwerpartikelen voor voedsel en drank. Het Ecocreation PLA consortium is een van de belangrijkste elementen in het proces van de Ecocreation PLA machine. Deze machine is speciaal ontworpen voor dit proces. Voortdurend en intensief onderzoek heeft een bacteriënconsortium opgeleverd dat het natuurlijke fenomeen van biologisch afbreekbaar afval en PLA-producten in hoge mate versnelt. In feite maakt het de on-site biologische afbraak van PLA-producten echt mogelijk. En het consortium optimaliseert de werking van snelle verteringsprocessen van organisch afval, waardoor verwerking in een of andere industriële faciliteit niet meer nodig is. Het consortium is gezamenlijk ontwikkeld met het ontwerp en de bouw van de Ecocreation PLA-machine voor de vertering van organisch afval en PLA-producten.

PLA-materiaal

De Ecocreation PLA-machines zijn uitgerust met extra functies voor de verwerking van PLA-materiaal, waardoor de juiste omgeving wordt gecreëerd voor het PLA-consortium om operationeel te zijn. Dit type Ecocreation PLA-machines wordt aangepast aan de verpakkingskenmerken van de klant.

Het PLA-consortium en de Ecocreation PLA-machine kunnen worden gebruikt voor de terugwinning van organisch afval in combinatie met PLA-gebaseerde wegwerpproducten en -verpakkingen voor voeding en drank.

Dit opent enorme mogelijkheden voor de Out Of Home markt, die Food Service, restaurants, hotels & hospitality, industriële & commerciële catering, retail, kruidenier, onderwijs, gezondheidszorg, facility management, enzovoort omvat.

Mogelijkheden

Het maakt het mogelijk om nieuwe catering service modellen te creëren waar enorme besparingen kunnen worden gemaakt op de supply chain en arbeid. Bestaande diensten kunnen worden omgezet in een volledig wegwerpbare cateringservice waarbij de toeleveringsketen korter en efficiënter wordt, er minder arbeidskrachten nodig zijn en afval ter plaatse kan worden verwerkt, wat extra besparingen en een betere hygiëne oplevert.

Voedselproducten kunnen bijvoorbeeld centraal, op één plaats, worden voorverpakt en vervolgens elders worden gedistribueerd en geconsumeerd. Het afval dat verpakking, bestek en organisch afval bevat, wordt dan ter plaatse samen in de Ecocreation-machine verwerkt. Op deze manier zijn enorme besparingen op de lokale voedselverwerking bereikbaar. Dit geldt voor ketens van verzorgingstehuizen, scholen, en dergelijke.

PLA consortium | Ecocreation

In de praktijk

Ecocreation heeft ruime ervaring met het bedienen van evenementen zoals dancefestivals zelf en indirect door haar klanten zoals afvalverwerkingsbedrijven. Door het PLA-consortium kan een grote variëteit aan disposables voor eten en drinken in één keer worden verteerd. Dit kunnen cellulose, papier, bagasse en PLA disposables zijn in elke combinatie en mengsel. Ook overheidsinstellingen, universiteiten en andere horecagelegenheden kunnen profiteren van het PLA-consortium, omdat eet- en drinkwaren en organisch afval in dezelfde machine, in dezelfde tijd worden vergist.

Het Ecocreation PLA consortium combineert verschillende stammen van micro-organismen in een unieke formulering voor de snelle afbraak van categorie 3 afval, PLA en cellulose rijke materialen zoals papier, karton en producten op basis van suikerriet.

Snelheid

De gecreëerde synergie tussen de micro-organismen zorgt ervoor dat ze vele soorten organisch materiaal in combinatie met PLA gebaseerde disposables in een zeer korte tijd kunnen verteren. Het Ecocreation PLA consortium stelt de snelle composteermachines van Ecocreation in staat om een maximale efficiëntie te bereiken en het composteringsproces snel op gang te brengen. Ecocreation PLA werkt in combinatie met de Ecocreation PLA vergistingsmachines:

✓ Verbetert de snelheid van biologische afbraak enorm, volledige reductie in een paar dagen

✓ Vergroot het bereik van composteerbare afvalfracties 

✓ Vermindert energieverbruik 

Hygiënefase

Het Ecocreation PLA consortium zorgt voor een biologische start van de afbraak terwijl de verspreiding van pathogene kiemen wordt beperkt. In tegenstelling tot ziekteverwekkende kiemen, weerstaat het Ecocreation PLA consortium de hygiënefase: 1 uur bij 70 graden Celsius. Ecocreation Cat3 voldoet aan de Europese normen en reglementeringen voor compostering met dierlijke bijproducten.

PLA consortium | Ecocreation
PLA Drinkbekers
PLA consortium | Ecocreation
PLA Folie
PLA consortium | Ecocreation
PLA Deksels

De voordelen:

visual | Ecocreation

Organisch afval

wordt een waardevolle grondstof: compost

visual | Ecocreation

Minder afval

dus minder kosten

visual | Ecocreation

Minder transport

dus minder vervuiling

icon | Ecocreation

Minder kunstmest nodig

dus minder uitputting van fossiele bronnen en minder vervuiling

CO2 | Ecocreation

CO2

verminder jouw CO2 uitstoot

visual werknemer | Ecocreation

Trotse werknemers

betrokken relaties/leveranciers en enthousiaste klanten

Vertrouwd door:

Testimonials

Igle Sipma

“Met de composteermachine van Ecocreation wordt al ons organisch afval omgezet naar compost en sluiten we als La Place de keten op een duurzame manier”

Tim Kunnen

“Het werken met de composteermachine van Ecocreation biedt onze cliënten een zinvolle dagbesteding en heeft een positieve invloed op hun eigenwaarde”

Leonhart Eichner

“De composteermachine van Ecocreation vormt een essentieel onderdeel van ons Closed Loop System dat wij onze klanten aanbieden”

Stichting de Nieuwe Draai

“De composteermachine van Ecocreation is uitermate geschikt om bedrijfsgebouwen op een efficiënte en eenvoudige manier te verduurzamen”

Paul Berntsen

“Van het organisch afval uit de bakkerij maak ik Bakkerscompost. Ik bespaar dus niet alleen, mijn afval is zelfs winstgevend.”

B. Driessen – Hotelmanager Van der Valk Akersloot

“Door het gebruik van de Ecocreation composteermachine maken wij ons afval weer tot grondstof, reduceren we onze CO2-uitstoot en besparen we aanzienlijk op onze afvoerkosten”.

review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation