logo | Ecocreation

On-Site Incontinentie verwerking

Dit bacteriën consortium van Ecocreation is een uniek product dat in staat is luiers in 48 uur te verteren. Het bacteriënconsortium is een van de belangrijkste elementen in het proces van de het verwerken van luiers in de Ecocreation machine. Deze machine is speciaal ontworpen voor het verteren van luiers in combinatie met organisch (voedsel)afval. Het consortium is ontwikkeld in combinatie met het ontwerp en de bouw van de Ecocreation machine voor de verwerking van incontinentiematerialen.

Bacterie consortium

Voortdurend en intensief onderzoek heeft een bacterie consortium opgeleverd dat de natuurlijke vertering van de biologisch afbreekbare delen van de luierproducten grotendeels versnelt. In feite maakt het de biologische afbraak van luiers ter plaatse echt mogelijk.

Het levert een vermindering in volume en gewicht op van ongeveer 80% van het afval van gebruikte luiers in 48 uur. De reductie wordt op een hygiënische manier uitgevoerd, vrij van ongewenste geuren en levert een product op dat vrij is van ongewenste geuren.

Omdat er eventueel medicijnen in de feces en niet-afbreekbare kunststoffen aanwezig blijven, is het belangrijkste doel om kosten te besparen door afvalreductie, zo'n 80%, en het bieden van een hygiënische oplossing voor de tijdelijke opslag ter plaatse.

En het bacterieconsortium optimaliseert de werking van rapid-digesting processen van organisch (voedsel)afval in combinatie met de verwerking van luiers.

De output

De output kan worden opgeslagen in standaard containers, die door het afvalverwerkingsbedrijf naar wens worden afgevoerd voor verbranding. Bijvoorbeeld één keer per maand.

De Ecocreation machines voor luiers zijn uitgerust met extra voorzieningen voor de verwerking van luiermateriaal waardoor het de juiste omgeving creëert voor het bacterieconsortium om te opereren.

Het Ecocreation bacterie consortium combineert verschillende soorten micro-organismen in een unieke samenstelling voor de snelle afbraak van luiers en categorie 3 afval- en celluloserijke materialen zoals papier, karton en suikerrietproducten. De gecreëerde synergie tussen de micro-organismen stelt hen in staat om vele soorten organisch materiaal in combinatie met de luiers in zeer korte tijd te verteren.

Incontinentie verwerking | Ecocreation

Biologische afspraak

De aangepaste machines van Ecocreation stellen het bacterieconsortium in staat om de materie snel te om te zetten om zo een maximale efficiëntie te bereiken en het omzettingsproces snel op gang te brengen. Hetzij bij de eerste opstartcyclus, hetzij bij een nieuwe start.

Het Ecocreation bacterieconsortium maakt een biologische afbraak mogelijk, terwijl de verspreiding van ziektekiemen wordt beperkt. In tegenstelling tot de pathogene kiemen is het Ecocreation bacteriënconsortium bestand tegen de hygiënisering fase: 1 uur bij 70 graden Celsius. Ecocreation machines voldoen aan de Europese normen en voorschriften voor het composteren met dierlijke producten.

Verwerking incontinentie materiaal
Incontinentie verwerking | Ecocreation

De voordelen:

visual | Ecocreation

Organisch afval

wordt een waardevolle grondstof: compost

visual | Ecocreation

Minder afval

dus minder kosten

visual | Ecocreation

Minder transport

dus minder vervuiling

icon | Ecocreation

Minder kunstmest nodig

dus minder uitputting van fossiele bronnen en minder vervuiling

CO2 | Ecocreation

CO2

verminder jouw CO2 uitstoot

visual werknemer | Ecocreation

Trotse werknemers

betrokken relaties/leveranciers en enthousiaste klanten

Vertrouwd door:

Testimonials

Igle Sipma

“Met de composteermachine van Ecocreation wordt al ons organisch afval omgezet naar compost en sluiten we als La Place de keten op een duurzame manier”

Tim Kunnen

“Het werken met de composteermachine van Ecocreation biedt onze cliënten een zinvolle dagbesteding en heeft een positieve invloed op hun eigenwaarde”

Leonhart Eichner

“De composteermachine van Ecocreation vormt een essentieel onderdeel van ons Closed Loop System dat wij onze klanten aanbieden”

Stichting de Nieuwe Draai

“De composteermachine van Ecocreation is uitermate geschikt om bedrijfsgebouwen op een efficiënte en eenvoudige manier te verduurzamen”

Paul Berntsen

“Van het organisch afval uit de bakkerij maak ik Bakkerscompost. Ik bespaar dus niet alleen, mijn afval is zelfs winstgevend.”

B. Driessen – Hotelmanager Van der Valk Akersloot

“Door het gebruik van de Ecocreation composteermachine maken wij ons afval weer tot grondstof, reduceren we onze CO2-uitstoot en besparen we aanzienlijk op onze afvoerkosten”.

review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation