logo | Ecocreation

Zwitserland

Zwitserland heeft unieke kenmerken. Deze kenmerken zorgen ook voor logistieke uitdagingen, waardoor afvalverwijdering zeer kostbaar wordt.

Hoe werkt dit ?

De Eco-Digester verwarmt het afval in een gesloten RVS tank, waardoor het vocht sneller uit het mengsel wordt afgevoerd. De speciale bacteriemix zet vervolgens al het organische afval (inclusief schillen van citrusvruchten, bewerkte voedingsmiddelen, koffiedik, papieren bekers, papieren handdoeken, biologisch afbreekbare items) in 24 uur om in een droge compost, dat is slechts 15 procent van het oorspronkelijke volume. Er wordt geen methaan geproduceerd omdat de vertering volledig aëroob is. Er wordt geen afvalwater geproduceerd.

De machine is rendabel vanaf 30 kilo groenafval per dag en verdient zichzelf in 2 tot 5 jaar terug. Het enige dat nodig is, is elektrische stroom en een aansluiting op een luchtafzuigsysteem. De capaciteiten van de machine variëren van 30 kg tot 5.000 kg per dag.

Het resultaat

De Eco-Digester biedt u een lokale oplossing. Het verteert uw organisch afval op een efficiënte, hygiënische en duurzame manier. En je maakt ook een nieuw product aan: bodemverbeteraar. Stel je voor wat je daar als gemeente of organisatie mee kunt doen! Start een moestuin met medewerkers en voorzie de bedrijfskeuken van verse groenten, schenk compost aan medewerkers en zakenpartners of steun een tuinbouwvereniging of volkstuin. En als je echt niet weet wat je met de compost moet doen, kun je deze altijd laten inzamelen als groenafval, zodat je het kunt verwerken tot groene stroom of als werkzame stof kunt gebruiken in een composteringsinstallatie. Het volledig aerobe proces behoudt het methaanpotentieel. Een kilo output levert 274 liter methaan op in een biogasinstallatie.

icon | Ecocreation

Unieke bacterieculturen

icon | Ecocreation

Certificeringen

icon | Ecocreation

Made in Holland

icon | Ecocreation

After sales service

icon | Ecocreation

Internet of Things connection

icon | Ecocreation

Besparingsindicatie aanvragen

Geïnteresseerd? Ecocreation helpt je bij alle stappen van het proces

Wij brengen jouw afvalstromen in kaart, geven een indicatie van de kostenbesparing en terugverdientijd van de composteermachine, we kijken op welke manier je de machine het beste kunt inpassen in jouw bedrijfsproces, we installeren de machine en instrueren medewerkers over het gebruik, we leveren de benodigde randapparatuur en we denken mee over de communicatie richting jullie stakeholders.

Neem direct contact op!

Telefoonnummer *

Vertrouwd door:

Testimonials

Igle Sipma

“Met de composteermachine van Ecocreation wordt al ons organisch afval omgezet naar compost en sluiten we als La Place de keten op een duurzame manier”

Tim Kunnen

“Het werken met de composteermachine van Ecocreation biedt onze cliënten een zinvolle dagbesteding en heeft een positieve invloed op hun eigenwaarde”

Leonhart Eichner

“De composteermachine van Ecocreation vormt een essentieel onderdeel van ons Closed Loop System dat wij onze klanten aanbieden”

Stichting de Nieuwe Draai

“De composteermachine van Ecocreation is uitermate geschikt om bedrijfsgebouwen op een efficiënte en eenvoudige manier te verduurzamen”

Paul Berntsen

“Van het organisch afval uit de bakkerij maak ik Bakkerscompost. Ik bespaar dus niet alleen, mijn afval is zelfs winstgevend.”

B. Driessen – Hotelmanager Van der Valk Akersloot

“Door het gebruik van de Ecocreation composteermachine maken wij ons afval weer tot grondstof, reduceren we onze CO2-uitstoot en besparen we aanzienlijk op onze afvoerkosten”.

review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation