logo | Ecocreation

Ecocreation gepatenteerd PLA consortium

Het Ecocreation PLA consortium is een uniek product dat in staat is om PLA & PBAT verpakkingen, PLA & PBAT disposables, of PLA & PBAT elementen in andere materialen in 48 uur te verteren. PLA staat voor polymelkzuur en is een van de meest gebruikte bioplastics voor disposables van voeding en drank.
Het octrooi voor het speciale consortium van PLA-bacteriën is erkend door het Europees Octrooibureau in München.

Voortdurend en intensief onderzoek heeft een bacteriënconsortium opgeleverd dat het natuurlijke fenomeen van biologisch afbreekbaar afval en PLA-producten in hoge mate versnelt. In feite maakt het de on-site biodegradatie van PLA-producten echt mogelijk. En het consortium optimaliseert de werking van snelle verteringsprocessen van organisch afval, waardoor verwerking in een of andere industriële faciliteit niet meer nodig is. Het consortium is gezamenlijk ontwikkeld met het ontwerp en de bouw van de Ecocreation PLA-machine voor de vertering van organisch afval en PLA-producten.

Het PLA-consortium en de Ecocreation PLA-machine kunnen worden gebruikt voor de terugwinning van organisch afval in combinatie met PLA-gebaseerde wegwerp-voedsel- en drankproducten en -verpakkingen.

Dit opent enorme mogelijkheden voor de Out Of Home markt, die Food Service omvat; Quick Service Restaurants, hotels & hospitality, Industriële & Commerciële Catering, Retail, Kruidenier, Onderwijs, Gezondheidszorg, Facility Management, enzovoort. Het maakt het mogelijk om nieuwe catering service modellen te creëren waar enorme besparingen kunnen worden gemaakt op de supply chain en arbeid. Bestaande diensten kunnen worden omgezet in een volledig wegwerpbare cateringservice waarbij de toeleveringsketen korter en efficiënter wordt, er minder arbeidskrachten nodig zijn en afval ter plaatse kan worden verwerkt; wat extra besparingen en een betere hygiëne oplevert.

Voedselproducten kunnen bijvoorbeeld centraal op één plaats worden voorverpakt en vervolgens elders worden gedistribueerd en geconsumeerd. Het afval dat verpakking, bestek en organisch afval bevat, wordt dan ter plaatse samen in de Ecocreation-machine verwerkt.

Op deze manier zijn enorme besparingen op de lokale voedselverwerking bereikbaar. Dit geldt voor ketens van verzorgingstehuizen, scholen en dergelijke.

Ecocreation heeft ruime ervaring met het bedienen van evenementen zoals dancefestivals zelf en indirect door haar klanten zoals afvalverwerkingsbedrijven. Door het PLA-consortium kan een grote variëteit aan disposables voor eten en drinken in één keer worden verwerkt. Dit kunnen cellulose, papier, bagasse en PLA-disposables zijn in elke combinatie en mix.

Ook overheidsinstellingen, universiteiten en andere horecagelegenheden kunnen profiteren van het PLA-consortium, omdat eet- en drinkwaren en organisch afval in dezelfde machine en in dezelfde tijd worden verteerd.

Het gepatenteerde PLA-consortium van Ecocreation combineert verschillende stammen micro-organismen in een unieke formulering voor de snelle afbraak van categorie 3-afval, PLA en celluloserijke materialen zoals papier, karton en producten op basis van suikerriet. De gecreëerde synergie tussen de micro-organismen stelt hen in staat om vele soorten organisch materiaal in combinatie met PLA gebaseerde disposables in een zeer korte tijd te verteren.

Het gepatenteerde PLA-consortium van Ecocreation stelt de snelcomposteermachines van Ecocreation in staat om een maximale efficiëntie te bereiken en het composteringsproces snel op gang te brengen. Hetzij bij de eerste opstartcyclus, hetzij door een nieuwe start na een storing die te maken heeft met ongeschikte inputmaterialen in de composteermachine.

Ecocreation PLA werkt in combinatie met de Ecocreation PLA-vergistingsmachines:
Verbetert de snelheid van biologische afbraak enorm, volledige reductie in een paar dagen
Vergroot het bereik van de composteerbare afvalfracties
Vermindert het stroomverbruik

Het Ecocreation PLA consortium zorgt voor een biologische start van de afbraak terwijl de verspreiding van pathogene kiemen wordt beperkt. In tegenstelling tot pathogene kiemen, weerstaat het Ecocreation PLA consortium de hygiënefase: 1 uur bij 70 graden Celsius. Ecocreation Cat3 voldoet aan de Europese normen en voorschriften voor compostering met dierlijke bijproducten.

Ecocreation PLA consortium is een uniek product, maakt de on-site biologische afbraak van PLA-producten echt mogelijk
In staat om PLA-verpakkingen, PLA-wegwerpartikelen of PLA-elementen in andere materialen in 48 uur te verteren
Het PLA-consortium werkt in combinatie met de Ecocreation PLA-machine
Het PLA-consortium en de Ecocreation PLA-machine kunnen worden gebruikt voor de terugwinning van organisch afval in combinatie met PLA-gebaseerde wegwerpproducten en -verpakkingen voor voeding en drank
Ecocreation PLA-machines hebben extra functies om PLA-materiaal te verwerken, waardoor de juiste omgeving wordt gecreëerd om het PLA-consortium te laten werken
Het maakt het mogelijk om nieuwe catering servicemodellen te creëren:

Voedselproducten kunnen bijvoorbeeld centraal worden voorverpakt. Het afval dat verpakking, bestek en organisch afval bevat, wordt dan ter plaatse samen verwerkt in de Ecocreation-machine. Op deze manier zijn enorme besparingen op de lokale voedselverwerking mogelijk.