logo | Ecocreation

Industrie

Afval verminderen, duurzaam zijn en geld besparen

EC 50 D
EC 50 D
Ecocreation On-Site Incontinentie verwerking

Ecocreation On-Site Incontinentie verwerking

Dit bacteriën consortium van Ecocreation is een uniek product dat in staat is luiers in 48 uur te verteren. Het bacteriën consortium is een van de belangrijkste elementen in het proces van de het verwerken van luiers in de Ecocreation machine. Deze machine is speciaal ontworpen voor het verteren van luiers in combinatie met organisch (voedsel)afval. Het bacteriën consortium is ontwikkeld in combinatie met het ontwerp en de bouw van de Ecocreation machine voor de verwerking van incontinentiematerialen.

Het levert een vermindering in volume en gewicht op van ongeveer 80% van het afval van gebruikte luiers in 48 uur. De reductie wordt op een hygiënische manier uitgevoerd, vrij van ongewenste geuren en levert een product op dat vrij is van ongewenste geuren.

Omdat er eventueel medicijnen in de feces en niet-afbreekbare kunststoffen aanwezig blijven, is het belangrijkste doel om kosten te besparen door afvalreductie, zo'n 80%, en het bieden van een hygiënische oplossing voor de tijdelijke opslag ter plaatse. De output kan worden opgeslagen in standaard containers, die door het afvalverwerkingsbedrijf naar wens worden afgevoerd voor verbranding. Bijvoorbeeld één keer per maand.

Ecocreation bakkerij oplossing

Dit bacteriën consortium van Ecocreation is een uniek product dat in staat is om verpakt en onverpakt brood, deeg en andere bakkerijproducten binnen 24 uur om te zetten naar diervoer of bodemverbeteraar. Het bacteriën consortium is een van de belangrijkste elementen in het proces van het omzetten van brood, deeg en andere bakkerijproducten in de Ecocreation machine.

Uniek aan deze oplossing is dat zowel de bacteriecultuur als het hele verwerkingsproces GMP+ gecertificeerd zijn. Hierdoor kan het eindproduct ingezet worden als diervoerder. Daarnaast heeft het eindproduct een vermelding in het European Feed Register.

Om het verwerken van verpakte producten mogelijk te maken kan een speciaal ontwikkelde uitpakmachine ingezet worden aan het begin van het proces. De uitpakmachine scheidt de verpakkingen van de inhoud. Het uitgepakte brood en andere bakkerijproducten worden verwerkt in de machine en de verpakkingen kunnen aangeboden worden voor recycling.

Aan het eind van het gehele proces gaat het eindproduct door een speciaal zeefsysteem opdat een schoon eindproduct gerealiseerd wordt dat gereed is voor opslag of afvoer.

Industrie
Bakkerij EC100
Bakkerij EC100
Bakkerij EC100
Swiss EC100
Swiss EC100
Swill
Swiss EC100

Ecocreation On-Site verwerking van swill of swill + composteerbare verpakkingen

Dit bacteriën consortium van Ecocreation is een uniek product dat in staat is swill en composteerbare verpakkingen binnen 24 uur te verteren.

Het bacteriën consortium is een van de belangrijkste elementen in het proces van de het verwerken van swill en composteerbare verpakkingen in de Ecocreation machine. Het bacteriën consortium is ontwikkeld in combinatie met het ontwerp en de bouw van de Ecocreation machine.

Het modulaire systeem biedt de mogelijkheid om tegelijkertijd swill en composteerbare verpakkingen te verwerken. Het speciale opvoer-, shredder- en ontwateringssysteem zorgt voor een optimaal input materiaal en vergroot tevens de verwerkingscapaciteit van de machine. Doordat het systeem modulair is opgebouwd is de verwerkingscapaciteit schaalbaar.

De verwerking van swill en swill met verpakkingen levert een vermindering in volume en gewicht op van ongeveer 80% van het afval in 24 uur.

De voordelen:

visual | Ecocreation

Organisch afval

wordt een waardevolle grondstof: compost

visual | Ecocreation

Minder afval

dus minder kosten

visual | Ecocreation

Minder transport

dus minder vervuiling

icon | Ecocreation

Minder kunstmest nodig

dus minder uitputting van fossiele bronnen en minder vervuiling

CO2 | Ecocreation

CO2

verminder jouw CO2 uitstoot

visual werknemer | Ecocreation

Trotse werknemers

betrokken relaties/leveranciers en enthousiaste klanten

Vertrouwd door:

Testimonials

Igle Sipma

“Met de composteermachine van Ecocreation wordt al ons organisch afval omgezet naar compost en sluiten we als La Place de keten op een duurzame manier”

Tim Kunnen

“Het werken met de composteermachine van Ecocreation biedt onze cliënten een zinvolle dagbesteding en heeft een positieve invloed op hun eigenwaarde”

Leonhart Eichner

“De composteermachine van Ecocreation vormt een essentieel onderdeel van ons Closed Loop System dat wij onze klanten aanbieden”

Stichting de Nieuwe Draai

“De composteermachine van Ecocreation is uitermate geschikt om bedrijfsgebouwen op een efficiënte en eenvoudige manier te verduurzamen”

Paul Berntsen

“Van het organisch afval uit de bakkerij maak ik Bakkerscompost. Ik bespaar dus niet alleen, mijn afval is zelfs winstgevend.”

B. Driessen – Hotelmanager Van der Valk Akersloot

“Door het gebruik van de Ecocreation composteermachine maken wij ons afval weer tot grondstof, reduceren we onze CO2-uitstoot en besparen we aanzienlijk op onze afvoerkosten”.

review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation review | Ecocreation